bewaar
Vegan scones
Vegan scones
bewaar

Vegan scones

Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

6 personen

90 g

Violife Vioblock ongezouten

350 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

1 tl

bakpoeder

40 g

fijne kristalsuiker

150 ml

sojadrink ongezoet

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)

Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.

Aan de slag

1

Snijd het koude plantaardig alternatief voor boter in blokjes. Doe het bakmeel, zout, de bakpoeder en suiker in een kom en meng.

2

Wrijf met je handen de blokjes boter door het meelmengsel tot het mengsel lijkt op broodkruim. Dit kan ook in een keukenmachine. Kneed vooral niet te lang.

3

Giet de sojadrink bij het meelmengsel tot het mengsel net samenkomt. Misschien houd je een beetje sojadrink over.

4

Vorm een platte schijf van het deeg, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast om te rusten.

5

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Steek met een uitsteker of glas scones uit het deeg.

6

Leg de scones ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones licht met sojadrink. Bak 15-20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met jam en haverfraiche.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan scones

Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig