bewaar
Vegan scones
Vegan scones
bewaar

Vegan scones

Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

6 personen

90 g

Violife Vioblock ongezouten

350 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

1 tl

bakpoeder

40 g

fijne kristalsuiker

150 ml

sojadrink ongezoet

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)

Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.

Aan de slag

1

Snijd het koude plantaardig alternatief voor boter in blokjes. Doe het bakmeel, zout, de bakpoeder en suiker in een kom en meng.

2

Wrijf met je handen de blokjes boter door het meelmengsel tot het mengsel lijkt op broodkruim. Dit kan ook in een keukenmachine. Kneed vooral niet te lang.

3

Giet de sojadrink bij het meelmengsel tot het mengsel net samenkomt. Misschien houd je een beetje sojadrink over.

4

Vorm een platte schijf van het deeg, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast om te rusten.

5

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Steek met een uitsteker of glas scones uit het deeg.

6

Leg de scones ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones licht met sojadrink. Bak 15-20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met jam en haverfraiche.

Vegan scones

Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig