bewaar
Volkorenmacaroni uit de oven met broccolirijst, courgette en tomaten-kaassaus
Volkorenmacaroni uit de oven met broccolirijst, courgette en tomaten-kaassaus
bewaar

Volkorenmacaroni uit de oven met broccolirijst, courgette en tomaten-kaassaus

Deze romige macaroni-ovenschotel lijkt misschien een guilty pleasure, maar hij is stiekem hartstikke gezond!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenmacaroni

2 tenen

knoflook

1

courgette

5

tomaten

4 el

milde olijfolie

40 g

tomatenpuree

40 g

volkoren tarwemeel

400 ml

halfvolle melk

160 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

10 g

verse tijm

200 g

broccolirijst

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Deze romige macaroni-ovenschotel lijkt misschien een guilty pleasure, maar hij is stiekem hartstikke gezond!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar en giet af. Snipper de knoflook. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakjes. Snijd 2 tomaten (per 4 personen) in blokjes van ca. 1 cm en de rest in dunne plakken.

2

Verhit de helft van de olie in een steelpan. Voeg de blokjes tomaat en tomatenpuree toe en bak 1 min. op hoog vuur. Meng op laag vuur het tarwemeel erdoor en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Houd 50 g kaas (per 4 personen) apart en roer de rest van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper.

3

Ris de blaadjes van de tijm. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de courgette, knoflook en de helft van de tijm toe en bak 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst en macaroni door de groenten.

4

Schep het macaroni-mengsel in de ovenschaal en giet de kaassaus erover. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de saus. Verdeel de achtergehouden kaas en de rest van de tijm erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de macaronischotel ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenmacaroni uit de oven met broccolirijst, courgette en tomaten-kaassaus

Deze romige macaroni-ovenschotel lijkt misschien een guilty pleasure, maar hij is stiekem hartstikke gezond!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig