bewaar
Eenpersoons frittata met zoete aardappel, courgette en kaas
Eenpersoons frittata met zoete aardappel, courgette en kaas
bewaar

Eenpersoons frittata met zoete aardappel, courgette en kaas

Deze eenspersoons frittata is een soort goedgevulde omelet in een ovenschaaltje. Lekker met knapperige pijnboompitjes!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

2 tenen

knoflook

½

courgette

8

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

150 g

geraspte belegen 30+ kaas

400 g

zoete aardappelblokjes

1 el

milde olijfolie

65 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (10 x 15 cm, ingevet)

Deze eenspersoons frittata is een soort goedgevulde omelet in een ovenschaaltje. Lekker met knapperige pijnboompitjes!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm.

2

Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de helft van de kaas erdoor. Meng de zoete aardappel, courgette, ui en knoflook door het eimengsel.

3

Vet de ovenschalen in met de olie. Verdeel het frittata-mengsel over de ovenschalen en bestrooi eerst met de rest van de kaas en vervolgens met de pijnboompitten. Bak de frittata’s in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. 

4

Neem de frittata’s uit de oven en laat even afkoelen voor serveren.

Eenpersoons frittata met zoete aardappel, courgette en kaas

Deze eenspersoons frittata is een soort goedgevulde omelet in een ovenschaaltje. Lekker met knapperige pijnboompitjes!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig