bewaar
Botercrème
Botercrème
bewaar

Botercrème

Botercrème die door veel patissiers wordt gebruikt is op basis van banketbakkersroom. Dit maakt 'm lichter en lekkerder dan alleen boter met poedersuiker!

20 min. bereiden
30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

12 personen

25 g

fijne kristalsuiker

25 g

custardpoeder

250 ml

volle melk

½

vanillestokje

300 g

ongezouten roomboter

100 g

witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • keukenmachine of handmixer

Botercrème die door veel patissiers wordt gebruikt is op basis van banketbakkersroom. Dit maakt 'm lichter en lekkerder dan alleen boter met poedersuiker!

Aan de slag

1

Meng de suiker met het custardpoeder en ⅕ van de melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mes het merg eruit.

2

Breng de rest van de melk in een kleine (steel)pan aan de kook met het vanillemerg en het vanillestokje. Haal de melk van het vuur, verwijder het vanillestokje en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe.

3

Giet alles terug in de pan en breng het roommengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. koken, tot de room dik wordt. Giet de room in een lage schaal en dek hem af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat 30 min. afkoelen.

4

Klop met een mixer de boter met de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker op lage snelheid tot een gladde crème. Dit duurt ca. 10 min.

bereidingstipKlop voor een snelle versie van botercrème 250 g boter met 150 g poedersuiker tot licht en luchtig.

Botercrème

Botercrème die door veel patissiers wordt gebruikt is op basis van banketbakkersroom. Dit maakt 'm lichter en lekkerder dan alleen boter met poedersuiker!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig