bewaar
Bladerdeeg knakworstje
Bladerdeeg knakworstje
bewaar

Bladerdeeg knakworstje

Pigs in a blanket van bladerdeeg. Altijd een succes!

10 min. bereiden
12 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

32 porties

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

1½ el

mosterd

400 g

cocktailworstjes

1

middelgroot ei

25 g

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • bakpapier

Pigs in a blanket van bladerdeeg. Altijd een succes!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de ontdooide vellen bladerdeeg ieder in 4 gelijke driehoeken. Leg een puntje met de brede kant naar je toe op het werkblad. Bestrijk met behulp van de bakkwast met mosterd. Leg in de breedte een mini-knakworstje op het velletje bladerdeeg op het brede stuk en rol het deeg om het worstje naar de punt toe, zoals je een croissant rolt. Leg de bladerdeegworstjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de worstjes.

3

Klop het ei los. Bestrijk elk stukje deeg met het ei. Bestrooi met het sesamzaad Bak de worstjes met bladerdeeg in het midden van de oven 12-14 min., tot goudbruin en gaar.

variatietipIn plaats van sesamzaad kun je ook maanzaad of geplette venkelzaadjes gebruiken.