bewaar
Focaccia met rode biet
Focaccia met rode biet
bewaar

Focaccia met rode biet

Zonder te kneden en met maar 10 minuten van je tijd: focaccia maken is écht heel erg makkelijk. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
15 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

230 ml

bietensap

250 g

speltbloem

1 tl

zout

3.5 g

droge gist

3 el

extra vierge olijfolie

5 g

verse rozemarijn

½ tl

zeezoutvlokken

Dit heb je nodig

  • siliconen spatel

  • schone theedoek

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

  • bakpapier

  • bakkwastje

Zonder te kneden en met maar 10 minuten van je tijd: focaccia maken is écht heel erg makkelijk. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig.

Aan de slag

1

Verwarm het rode-bietensap op laag vuur tot lauwwarm.

2

Meng de speltbloem met het keukenzout in een grote kom. Voeg de gist toe en meng. Voeg het bietensap toe en meng met de siliconen spatel tot een deegbal vormt.

3

Besprenkel met ⅓ van de olie en wrijf over de deegbal. Maak de theedoek vochtig met water. Dek de kom af met de theedoek en laat minimaal 12 uur in de koelkast rijzen.

4

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vet het papier met het bakkwastje in met ⅙ van de olijfolie. Neem de bal deeg met behulp van de spatel uit de kom en leg in de ovenschaal. Laat nog 3 uur rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 220 °C. Breek de takjes rozemarijn in stukjes. Vet je vingers in met ⅙ van de olie. Druk met je vingers meerdere kuiltjes in het deeg. Besprenkel met de rest van de olie en verdeel de zeezoutvlokken en de takjes rozemarijn erover.

6

Bak de focaccia in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat de focaccia iets afkoelen en stort op een ovenrooster.

serveertipHalveer de focaccia horizontaal en beleg als sandwich met buffelmozzarella, parmaham en balsamicoazijn. Of beleg vegetarisch met whipped feta (zie recept op ah.nl), gekookte bietjes in plakjes en wat balsamicoazijn. Het recept is dan niet meer vegan.
variatietipDe speltbloem is ook te vervangen door tarwebloem.

Focaccia met rode biet

Instructievideo - 00:51 min.

Focaccia met rode biet

Zonder te kneden en met maar 10 minuten van je tijd: focaccia maken is écht heel erg makkelijk. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig