bewaar
Appel-perencake
Appel-perencake
bewaar

Appel-perencake

De koek- en speculaaskruiden maken deze appel-perencake tot écht herfstgebak.

20 min. bereiden
1 uur 5 min. oventijd
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

ongezouten roomboter

200 g

fijne kristalsuiker

1 mespunt

zout

2

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche light

250 g

zelfrijzend bakmeel

1½ el

koek- en speculaaskruiden

2

Braeburn appels

6 el

rozijnen

2

Conference peren

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • sateprikker

De koek- en speculaaskruiden maken deze appel-perencake tot écht herfstgebak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de boter, suiker en het zout in een kom 5 min. met een handmixer licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot de vorige is opgenomen. Roer de crème fraîche erdoor.

2

Zeef het bakmeel en de koek- en speculaaskruiden erboven en spatel erdoor. Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Rasp grof en meng met de rozijnen door het beslag. Verdeel over een met bakpapier beklede springvorm.

3

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer de kwarten in de lengte en leg met de snijkant naar beneden in een cirkel in het beslag. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de cake in ca. 65 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker of de cake gaar is door na 55 min. in het midden van de cake te prikken. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar.

4

Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietipLekker met een bolletje kaneelijs.

Appel-perencake

De koek- en speculaaskruiden maken deze appel-perencake tot écht herfstgebak.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig