bewaar
Romige pasta met groenten en pijnboompitten
Romige pasta met groenten en pijnboompitten
bewaar

Romige pasta met groenten en pijnboompitten

Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

15 min. bereiden
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

pijnboompitten

400 g

broccoliroosjes

2 el

milde olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

500 g

verse perline prosciutto crudo

1

citroen

150 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

Aan de slag

1

Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

2

Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

4

Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige pasta met groenten en pijnboompitten

Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig