bewaar
Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen
Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen
bewaar

Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen

Vanavond gaan we voor boerenkool met rijst! Smaakt misschien wel nóg lekkerder dan de klassieker met aardappel.

30 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

400 g

kastanjechampignons

2 el

milde olijfolie

2 tl

gedroogde tijm

300 g

basmatirijst

150 g

boerenkool

1

groentebouillontablet

750 ml

water

50 g

ongebrande amandelen

Vanavond gaan we voor boerenkool met rijst! Smaakt misschien wel nóg lekkerder dan de klassieker met aardappel.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

4

Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.

combinatietipOok lekker met 250 g uitgebakken spekreepjes (per 4 personen) in plaats van de amandelen.

Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen

Vanavond gaan we voor boerenkool met rijst! Smaakt misschien wel nóg lekkerder dan de klassieker met aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig