bewaar
Stoof met donker bier, paddenstoelen en pastinaak
Stoof met donker bier, paddenstoelen en pastinaak
bewaar

Stoof met donker bier, paddenstoelen en pastinaak

Alle hartige smaken van bier, paddenstoelen en pastinaak maken deze vegetarische stoof tot ware herfstkampioen.

30 min. bereiden
25 min. wachten
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

Royal funghi gedroogde paddenstoelen

250 g

heet water

400 g

paddenstoelen voor risotto

250 g

kastanjechampignons

50 g

ongezouten roomboter

4

sjalotten

2 tenen

knoflook

800 g

pastinaken

3 el

tarwebloem

330 ml

donker bier

7.5 g

verse platte peterselie

Alle hartige smaken van bier, paddenstoelen en pastinaak maken deze vegetarische stoof tot ware herfstkampioen.

Aan de slag

1

Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje, schenk er het heet water over en laat staan tot gebruik.

2

Snijd de kruiden uit de paddenstoelen voor risotto fijn. Halveer de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de mix.

3

Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de paddenstoelen met peper en zout 8 min. op hoog vuur bruin. Roer regelmatig.

4

Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.

5

Neem de paddenstoelen uit de pan. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de sjalot 5 min. op matig vuur. Voeg de knoflook en fijngesneden kruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn.

6

Voeg de pastinaak, de gebakken en de gewelde paddenstoelen, het opgevangen vocht en het bier toe aan de sjalot en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 25 min. op matig vuur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en roer door de stoof.

combinatietipLekker met stokbrood of gnocchi.
variatietipIn plaats van bier kun je ook een gelijke hoeveelheid paddenstoelenbouillon gebruiken.
bewaartipJe kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer de peterselie er voor serveren door.

Stoof met donker bier, paddenstoelen en pastinaak

Alle hartige smaken van bier, paddenstoelen en pastinaak maken deze vegetarische stoof tot ware herfstkampioen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig