bewaar
Bier-paddosaus van Jord Althuizen
Bier-paddosaus van Jord Althuizen
bewaar

Bier-paddosaus van Jord Althuizen

Bier + paddenstoelen = kerstsaus. Deze bier-paddosaus van Jord Althuizen past perfect bij hertenbiefstuk of ander wild van de BBQ.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

witte uien

4 el

ongezouten roomboter

300 g

paddestoelenmelange

330 ml

blond bier

150 ml

wildfond in pot

1 el

bruine basterdsuiker

400 ml

krachtige vleesfond

2 el

verse tijm

Bier + paddenstoelen = kerstsaus. Deze bier-paddosaus van Jord Althuizen past perfect bij hertenbiefstuk of ander wild van de BBQ.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en stoof de ui en paddenstoelen tot de ui zacht en glazig is. Voeg het bier, de wildfond en suiker toe en laat het geheel op hoog vuur tot een derde inkoken.

2

Voeg de vleesfond toe en breng opnieuw aan de kook. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Als je saus te dun is, kun je hem met wat maizena dikker maken.

algemeenLekker bij Jord's hertenbiefstuk van de bbq. Zoek op de site naar 1196081 voor het recept.
algemeenDit recept is afkomstig uit WinterBBQ van Jord Althuizen en vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Allerhande.

Bier-paddosaus van Jord Althuizen

Bier + paddenstoelen = kerstsaus. Deze bier-paddosaus van Jord Althuizen past perfect bij hertenbiefstuk of ander wild van de BBQ.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig