bewaar
Geroosterde zoete aardappel met boerenkool, kikkererwten, avocado en cashewnoten-citroendressing (advertorial)
Geroosterde zoete aardappel met boerenkool, kikkererwten, avocado en cashewnoten-citroendressing (advertorial)
bewaar

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool, kikkererwten, avocado en cashewnoten-citroendressing (advertorial)

Een waar avocadeautje: deze vegan bowl met geroosterde zoete aardappel.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

310 g

Bonduelle kikkererwten

2 el

ras el hanout

1 kg

zoete aardappel

4 el

milde olijfolie

150 g

verse boerenkool

1

citroen

15 g

verse munt

2 tenen

knoflook

60 g

ongezouten cashewnoten

2 el

water

2

eetrijpe avocado's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

  • staafmixer met hoge beker

Een waar avocadeautje: deze vegan bowl met geroosterde zoete aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng met de ras el hanout. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ongeschild in plakken van een ½ cm dik. Bekleed de bakplaten (of een bakplaat en een ovenrooster) met bakpapier. Verdeel de kikkererwten over de ene en de zoete aardappel over de andere bakplaat. Besprenkel alles met de helft van de olie en rooster ca. 30 min. in de oven. Wissel de bakplaten na 15 min. oventijd. Schep dan ook meteen de zoete aardappel om en verdeel de boerenkool erover.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de munt fijn. Doe het citroenrasp en -sap, ⅔ van de munt, de knoflook, ⅔ van de cashewnoten, de rest van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.

3

Hak de rest van de cashewnoten grof. Snijd de avocado's in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de lengte in plakjes.

4

Verdeel de zoete aardappel, boerenkool, kikkererwten en avocado over een schaal. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de rest van de munt en cashewnoten en breng op smaak met peper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool, kikkererwten, avocado en cashewnoten-citroendressing (advertorial)

Een waar avocadeautje: deze vegan bowl met geroosterde zoete aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig