bewaar
Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten
Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten
bewaar

Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten

Een gezond borrelhapje in 20 min. op tafel? Deze kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak door de zelfgemaakte pesto van pistachenoten!

20 min. bereiden
pittig
1waardering

Ingrediënten

16 personen

50 g

gepelde ongezouten pistachenoten

1

sjalot

1

rode peper

15 g

verse basilicum

50 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

3 el

milde olijfolie

300 g

kipgehakt naturel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Een gezond borrelhapje in 20 min. op tafel? Deze kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak door de zelfgemaakte pesto van pistachenoten!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord.

2

Snijd ondertussen de sjalot in grove stukken, doe samen met de rode peper, pistachenoten, basilicumblaadjes, geraspte kaas en ⅓ van de olie in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.

3

Voeg het kipgehakt toe aan de pesto en mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd.

4

Draai 16 kleine balletjes (per 16 stuks) van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten

Een gezond borrelhapje in 20 min. op tafel? Deze kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak door de zelfgemaakte pesto van pistachenoten!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig