bewaar
Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta
Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta
bewaar

Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta

Komt alleen tezamen en geniet van de kerstsfeer, van elkaar én van deze luchtige bladerdeeghapjes. Echte kerststerren.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

16 porties

10 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

½

citroen

250 g

ricotta

2 el

honing

½ el

gedroogde tijm

90 g

prosciutto crudo

1 el

extra vierge olijfolie

7.5 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Komt alleen tezamen en geniet van de kerstsfeer, van elkaar én van deze luchtige bladerdeeghapjes. Echte kerststerren.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een dunne plak. Snijd met een mesje 16 sterren (per 16 stuks) uit het bladerdeeg. Rol overtollig deeg eventueel opnieuw uit. Leg de bladerdeeg-sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap uit. Meng de ricotta met de honing, tijm, het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom.

3

Bestrijk elke ster met 1 el ricottamengsel. Bak de hapjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal de hapjes uit de oven. Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes erover. Besprenkel met de olie en garneer met een blaadje basilicum. Breng op smaak met versgemalen peper.

bereidingstipJe kunt ook een ster-uitsteekvormpje gebruiken.

Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta

Komt alleen tezamen en geniet van de kerstsfeer, van elkaar én van deze luchtige bladerdeeghapjes. Echte kerststerren.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig