bewaar
Vegan kerstboombrownies
Vegan kerstboombrownies
bewaar

Vegan kerstboombrownies

Met een heerlijke vegan kerstboombrownie als dessert of bij de koffie zit je altijd goed.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

6 porties

50 g

ongezouten plantenmargarine

360 g

Dr. Oetker bakmix vegan brownies choco

100 ml

water

3

zoute stokjes

40 g

Dr. Oetker wit glazuur

2 el

gedroogde cranberry's

Met een heerlijke vegan kerstboombrownie als dessert of bij de koffie zit je altijd goed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de margarine in een kom en klop met een mixer in 1 min. zacht. Voeg de browniemix uit het pak bakmix en het water toe en mix 2 min. op de laagste stand en daarna 1 min. op de hoogste stand.

2

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bijgeleverde bakvorm uit het pak bakmix. Bak de brownie in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de brownie in 1 uur helemaal afkoelen.

3

Snijd de afgekoelde brownie in 6 driehoekige boomvormige stukken. Halveer de zoute sticks.

4

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spuit in een zigzagpatroon over de brownie-driehoeken. Verdeel de cranberry’s als kerstballen erover en steek aan 1 kant een halve zoute stick erin als boomstam. Laat het glazuur 30 min. opstijven in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan kerstboombrownies

Met een heerlijke vegan kerstboombrownie als dessert of bij de koffie zit je altijd goed.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig