bewaar
Sperzieboom
Sperzieboom
bewaar

Sperzieboom

O, sperzieboom, o sperzieboom, wat zijn je takken van sperziebonen en peultjes wonderschoon! Met zijn stam van worteltjes en kerstballen net een echte kerstboom!

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

sperziebonen

200 g

peultjes

2 el

maiskorrels in blik

2 el

milde olijfolie

3

snoepgroente worteltjes

O, sperzieboom, o sperzieboom, wat zijn je takken van sperziebonen en peultjes wonderschoon! Met zijn stam van worteltjes en kerstballen net een echte kerstboom!

Aan de slag

1

Snijd het harde stukje van de sperzie­bonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten Kook de sperziebonen in een ruime pan met water in 6­-8 min. beet­gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel af onder koud stromend water om het garen te stoppen. Laat uitlekken.

2

Breng de pan met water opnieuw aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze in hetzelfde water in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Giet de mais af, spoel de korrels onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Schep de sperziebonen en peultjes in een ruime kom om met de olie. Breng op smaak met zout en peper.

4

Verdeel de sperziebonen en peultjes in de vorm van een kerstboom over een grote, platte schaal. Maak kerstballen van hoopjes maiskorrels en een stam van de worteltjes.

Sperzieboom

O, sperzieboom, o sperzieboom, wat zijn je takken van sperziebonen en peultjes wonderschoon! Met zijn stam van worteltjes en kerstballen net een echte kerstboom!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig