bewaar
Sterrenpizza
Sterrenpizza
bewaar

Sterrenpizza

Een kerstster in de boom? Nee joh, op je bord! En wel in de vorm van een heerlijke pizza.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
3 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

8 porties

10 g

zout

100 ml

lauwwarm water

250 g

bloem voor pizzadeeg

4 g

gedroogde gist

½ el

milde olijfolie

1

rode paprika

60 ml

tomaten-groentepuree in tube

75 g

geraspte mozzarella

7.5 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • deegroller

  • bakpapier

Een kerstster in de boom? Nee joh, op je bord! En wel in de vorm van een heerlijke pizza.

Aan de slag

1

Los in een mengkom het zout op in het lauwwarme water. Voeg in 1 keer de bloem en gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of kneed met de hand. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand.

2

Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone (thee)doek en zet 1 uur in de koelkast.

3

Haal het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in gelijke 4 porties (per 8 porties). Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal. Laat afgedekt 2­3 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.

4

Verwarm de oven met daarin twee bak­ platen voor op 230 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Pak 1 bol deeg en rol het deeg met behulp van de deegroller uit tot Ø 12 cm. Snijd er 2 sterren uit (per 8 porties). Klop het overtollige griesmeel eraf. Herhaal met de andere deegbollen.

5

Leg 2 sterrenpizza’s naast elkaar op 1 vel bakpapier. Leg nog 2 pizza’s op een ander vel bakpapier (per 8 porties). Bestrijk de pizza’s met de tomaten­groentepuree. Beleg met reep­jes paprika en bestrooi met geraspte kaas. Gebruik ovenhandschoenen om de hete bakplaten uit de oven te halen en leg op elke bakplaat een vel bakpapier met 2 sterren­ pizza’s (per 8 porties). Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi met basilicumblaadjes. Serveer direct. Bak zo ook de rest van de pizza’s.

bereidingstipNiet zoveel tijd? Gebruik kant­en­klaar pizzadeeg met tomatensaus (pak 600 g, koelvers).
bewaartipJe kunt het deeg t/m stap 2 voorbereiden en 24 uur afgedekt in de koelkast bewaren.
bereidingstipGeen 2 bakplaten? Gebruik dan een met bakpapier bekleed ovenrooster.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sterrenpizza

Een kerstster in de boom? Nee joh, op je bord! En wel in de vorm van een heerlijke pizza.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig