bewaar
Kerstkrans van meringue en fruit
Kerstkrans van meringue en fruit
bewaar

Kerstkrans van meringue en fruit

Bij kerst hoort een kerstkrans en wie maak je níét blij met een meringue? Goed voor te bereiden, oogverblindend mooi en hartstikke lekker.

15 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
3 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

10 personen

5

middelgrote eieren

265 g

fijne kristalsuiker

2 tl

maizena

1 tl

wittewijnazijn

3

kiwi's gold

3

passievruchten

1

sinaasappel

7.5 g

verse munt

250 ml

verse slagroom

200 ml

roomyoghurt perzik-maracuja

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Bij kerst hoort een kerstkrans en wie maak je níét blij met een meringue? Goed voor te bereiden, oogverblindend mooi en hartstikke lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm.

2

Splits de eieren. De eidooiers gebruik je niet. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een schone mixer. Voeg al kloppend 250 g suiker (per krans) toe, klop tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop de maizena en azijn erdoor.

3

Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken.

4

Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120°C en laat in ca. 1 uur en 30 min. gaar worden. Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen. Zet de oven uit en laat de meringue helemaal afkoelen met de deur op een kier. Dat duurt zeker 3 uur. Haal de meringuekrans voorzichtig uit de oven, verwijder het bakpapier en leg de krans op een schaal.

5

Schil ondertussen de kiwi’s en snijd ze in dunne partjes. Halveer de passievruchten in de breedte. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. De rest gebruik je niet. Haal de muntblaadjes van de takjes.

6

Klop de slagroom met de rest van de suiker en het sinaasappelrasp stijf. Verdeel de yoghurt over de meringuekrans en schep de slagroom hierop. Verdeel de kiwi, muntblaadjes en passievruchthelften feestelijk over de room.

bereidingstipJe kunt de kerstkrans 1 dag van tevoren maken. Decoreer vlak voor serveren met slagroom en fruit. Bewaar de meringue in een afgesloten trommel.
algemeenDe passievruchten zijn niet bij elke Albert Heijn- winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl. Of gebruik 150 g passievruchtenblokjes (Doosjevol 250 g, diepvries, ontdooid)

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerstkrans van meringue en fruit

Bij kerst hoort een kerstkrans en wie maak je níét blij met een meringue? Goed voor te bereiden, oogverblindend mooi en hartstikke lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig