bewaar
Mini-charlotte met tiramisusmaak
Mini-charlotte met tiramisusmaak
bewaar

Mini-charlotte met tiramisusmaak

Tiramisu maar dan net even anders: alle bekende smaken, maar dan met een strik eromheen. Zo hebben al je gasten een eigen cadeautje op tafel.

25 min. bereiden
2 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blaadjes

gelatine

20

lange vingers

2

middelgroot ei

75 g

kristalsuiker

250 g

mascarpone

2 el

marsala

75 ml

hete espresso

2 tl

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)

  • vershoudfolie

  • feestelijk lint

Tiramisu maar dan net even anders: alle bekende smaken, maar dan met een strik eromheen. Zo hebben al je gasten een eigen cadeautje op tafel.

Aan de slag

1

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Bekleed ondertussen de 4 ramequins met vershoudfolie. Halveer de lange vingers in de breedte. Zet de lange vingers rondom tegen de randen van de ramequins of schaaltjes, met het gesuikerde laagje naar buiten en de gesneden kant naar boven.

2

Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅔ van de suiker met een handmixer in een schone, vetvrije kom tot stijve pieken.

3

Klop in een tweede kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. heel schuimig, luchtig en licht van kleur. Roer de mascarpone los en roer door de eidooiers. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor, zodat het mengsel luchtig blijft.

4

Roer de gelatine en de marsala door de espresso en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Meng het koffie-gelatinemengsel met het mascarponemengsel.

5

Vul de met lange vingers beklede schaaltjes of ramequins met het koffie-mascarpone- mengsel. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

6

Keer de ramequins om op kleine bordjes. Stort de tiramisu-charlotte voorzichtig. Verwijder het folie en bestuif met de cacaopoeder. Strik een lintje rondom de lange vingers.

bereidingstipJe kunt de charlottes helemaal voorbereiden, tot 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot het serveren.