bewaar
Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook
Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook
bewaar

Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook

Spruitjes doen het goed bij vlees, vis én vega hoofdgerechten. Met een gesmolten botersaus met citroen en honing krijgen ze ook nog eens meer smaak en een zijdezacht laagje. Dat wordt extra opscheppen.

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

geschoonde spruitjes

250 g

paarse spruiten

4 tenen

knoflook

2

zonnebloemolie

30 g

ongezouten roomboter

½

citroen

1 el

honing

Spruitjes doen het goed bij vlees, vis én vega hoofdgerechten. Met een gesmolten botersaus met citroen en honing krijgen ze ook nog eens meer smaak en een zijdezacht laagje. Dat wordt extra opscheppen.

Aan de slag

1

Snijd de harde uiteinden van de groene en paarse spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer grote spruiten in de lengte. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spruitjes toe en bak ze ca. 6 min. Schep af en toe om.

3

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Rasp de gele schil van de halve citroen en roer met de honing door de gesmolten boter.

4

Schenk de botersaus over de gebakken spruiten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

variatietipSpruiten over? Maak op 'derde' kerstdag spruitjes met appel en hazelnoten.

Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook

Spruitjes doen het goed bij vlees, vis én vega hoofdgerechten. Met een gesmolten botersaus met citroen en honing krijgen ze ook nog eens meer smaak en een zijdezacht laagje. Dat wordt extra opscheppen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig