bewaar
Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
bewaar

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

5 min. bereiden
12 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 ml

verse slagroom

250 ml

gecondenseerde volle melk

4

espressosticks

2 el

koffielikeur

4

hete espresso

1

mokkaboontjes

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • ijsbolletjestang

Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

Aan de slag

1

Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.

2

Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.

variatietipIn plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of gebruik iets zonder alcohol, zoals karamelsiroop.
bereidingstipMet de rest van de gecondenseerde melk kun je de Millionaire’s shortbread maken. Zoek op nummer 1196102 op Ah.nl
bewaartipIn de vriezer kun je het ijs 1 maand bewaren.

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig