bewaar
Ravioli met rivierkreeftjes en coquilles
Ravioli met rivierkreeftjes en coquilles
bewaar

Ravioli met rivierkreeftjes en coquilles

Pasta is misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt voor het kerstdiner, maar deze ravioli met rivierkreeftjes en coquilles is een heel chic tussengerechtje.

35 min. bereiden
30 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

150 g

tarwebloem

½ tl

zout

7.5 g

verse platte peterselie

½

citroen

100 g

verse rivierkreeftjes

2 el

panko

30 g

ongezouten roomboter

½

sjalot

½

vanillestokje

100 ml

droge witte wijn

1 el

milde olijfolie

4

AH Excellent verse coquilles

Dit heb je nodig

  • keukenmachine met deeghaak

  • vershoudfolie

  • deegroller of pastamachine

  • uitsteekvorm (Ø 9-10 cm)

Pasta is misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt voor het kerstdiner, maar deze ravioli met rivierkreeftjes en coquilles is een heel chic tussengerechtje.

Aan de slag

1

Klop ⅔ van de eieren los in een kom. Doe de bloem, ¾ van het losgeklopte ei (houd de rest apart voor later) en het zout in de kom van de keukenmachine en kneed in 3 min. tot een samenhangend deeg. Neem uit de kom en kneed in 5 min. met je handen tot een elastisch deeg. Voeg eventueel 1 el water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. rusten op kamertemperatuur.

2

Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de rivierkreeftjes fijn. Meng in een kom de panko, het laatste ei, de helft van de peterselie, het citroenrasp, 1 ½ el citroensap (per 4 personen) en de gesneden rivierkreeftjes. Breng op smaak met peper.

3

Rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit met een deegroller of gebruik de pastamachine, t/m stand 7. Snijd hier met behulp van de uitsteekring 2 cirkels per persoon uit. De rest van het deeg gebruik je niet.

4

Verdeel de kreeftvulling over het midden van de helft van de cirkels. Hou 1 ½ cm van de randen vrij. Bestrijk de randen met de rest van het losgeklopte ei en leg er een cirkel op. Druk de grote ravioli stevig aan, zorg dat er geen lucht meer in de vulling zit. Leg de ravioli op een met bloem bestoven bord.

5

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Snipper de halve sjalot zo fijn mogelijk. Fruit de sjalot 2 min. Halveer het halve vanillestokje in de lengte, schraap met een mes het merg eruit en voeg toe aan de pan. Blus af met de witte wijn, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 4 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en maak de saus af met de rest van de boter.

6

Breng een pan water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de coquilles op middelhoog vuur 3 min. tot goudbruin en net gaar. Keer halverwege.

7

Kook de ravioli 4-5 min. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep de ravioli op de borden. Snijd de coquilles overlangs doormidden. Verdeel de gebakken coquilles over de ravioli en serveer met de vanilleboter en de rest van de peterselie.

wijntipLekker met Nicolas Carlin Sancerre.
bereidingstip De saus kun je 2 dagen van tevoren maken. De coquilles bak je op het laatste moment.
bewaartipJe kunt de ravioli t/m stap 4 maken en in de vriezer tot wel 2 maanden bewaren. Kook ze – direct vanuit de vriezer – in 5-6 min. gaar.
achtergrondinfoDe portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ravioli met rivierkreeftjes en coquilles

Pasta is misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt voor het kerstdiner, maar deze ravioli met rivierkreeftjes en coquilles is een heel chic tussengerechtje.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig