bewaar
Mini-cakejes met limoenglazuur
Mini-cakejes met limoenglazuur
bewaar

Mini-cakejes met limoenglazuur

Zeg nou zelf: deze mini-cakejes zien eruit alsof ze van een échte patisserie komen. Dat compliment heb je alvast binnen.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

12 porties

75 g

ongezouten roomboter

20 ml

volle melk

½ el

vloeibare honing

1

middelgroot ei

45 g

fijne kristalsuiker

1

limoen

65 g

patentbloem

1 tl

bakpoeder

½ mespunt

zout

150 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

Zeg nou zelf: deze mini-cakejes zien eruit alsof ze van een échte patisserie komen. Dat compliment heb je alvast binnen.

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan. Roer de melk en honing erdoor en zet het vuur uit. Breek ondertussen het ei boven een andere kom en voeg de suiker toe. Klop met een handmixer op de hoogste stand 5 min. tot een luchtig mengsel dat licht van kleur is.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het botermengsel bij het eimengsel en voeg ⅓ van het limoenrasp toe. Zeef de bloem en bakpoeder met het zout erboven en spatel in delen door elkaar. Zet het beslag afgedekt minimaal 1 en maximaal 12 uur in de koelkast.

3

Verdeel het beslag over de 12 holten van de vorm. Bak de cakejes ca. 10 min. in het midden van de oven tot ze een goudbruine rand krijgen. Laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster 20 min. verder afkoelen.

4

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de ingevette muffinvorm met wat bloem. Klop op de vorm om de bloem over de holten te verdelen. Verdeel het beslag over de 12 holten van de vorm. Bak de cakejes ca. 10 min. in het midden van de oven tot ze een goudbruine rand krijgen. Laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster 20 min. verder afkoelen.

5

Roer ondertussen de poedersuiker met 3 el limoensap (per 12 stuks) tot glazuur. Schep 1 el glazuur op de bovenkant van elk cakeje en smeer uit met een mes. Verdeel de rest van het limoenrasp over het midden van de geglazuurde cakejes.

combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato
bereidingstipAls je geen muffinvorm hebt, kun je ook papieren cupcakevormpjes gebruiken.

Mini-cakejes met limoenglazuur

Zeg nou zelf: deze mini-cakejes zien eruit alsof ze van een échte patisserie komen. Dat compliment heb je alvast binnen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig