bewaar
Mini-trifle met peer, kaneel en meringue
Mini-trifle met peer, kaneel en meringue
bewaar

Mini-trifle met peer, kaneel en meringue

Al je gasten vinden je gegarandeerd een toffe peer als je deze mini-trifle met peer, kaneel en meringue voor ze maakt.

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

6 porties

2

Conference peer

1½ tl

gemalen kaneel

½ el

kristalsuiker

350 g

roombotercake

6 el

peren sap

250 ml

verse slagroom

12

AH Excellent meringuekransjes vanille- en karamelsmaak

Dit heb je nodig

  • amuseglaasjes

Al je gasten vinden je gegarandeerd een toffe peer als je deze mini-trifle met peer, kaneel en meringue voor ze maakt.

Aan de slag

1

Schil de peren, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes peer om met ⅓ van de kaneel en de suiker. Snijd de roombotercake in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de blokjes cake over de bodem van de glaasjes, druk aan en besprenkel met het perensap.

2

Klop de slagroom met de kaneel in 5 min. stijf met een mixer. Schep de helft van de blokjes peer op de laag cake in de glaasjes. Verdeel er de helft van de kaneelroom over en verkruimel er de helft van de meringuekransjes boven. Leg er de rest van de blokjes cake op, gevolgd door de rest van de peer en de rest van de room. Maak af met de rest van de meringuekransjes.

combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.

combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato