bewaar
Cranberry-ijs met pecannoten
Cranberry-ijs met pecannoten
bewaar

Cranberry-ijs met pecannoten

Cran-berry Christmas! Van dit zelfgemaakt cranberry-ijs met pecannoten wil je bolletjes blijven eten.

20 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

diepvries cranberry's

50 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

75 ml

water

250 ml

verse slagroom

40 g

pecannoten

40 g

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)

  • ijsbolletjestang

  • glaasjes of potjes (6 cm)

Cran-berry Christmas! Van dit zelfgemaakt cranberry-ijs met pecannoten wil je bolletjes blijven eten.

Aan de slag

1

Breng in een steelpan de cranberry’s met de kristal- en vanillesuiker en het water aan de kook. Laat het mengsel ca. 5 min. koken onder regelmatig roeren. Pureer het cranberrymengsel met de staafmixer en laat 30 min. afkoelen.

2

Meng de slagroom en een snuf zout door het cranberrymengsel en giet het in de glazen pot. Draai de deksel erop en schud 5 min. stevig of meng 2 min. met een mixer. Het mengsel moet de dikte krijgen van pannenkoekenbeslag.

3

Zet 3 uur in de vriezer. Rooster ondertussen de pecannoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Laat iets afkoelen en hak fijn. Snijd de gedroogde cranberry’s grof.

4

Haal het ijs 5 min. voor het serveren uit de vriezer. Schep met de ijsbolschep het ijs in de glaasjes. Bestrooi met de pecannoten en gedroogde cranberry’s.

combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
combinatietipWijntip bij het grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato.
bereidingstipJe kunt dit recept ook in een diepvriesbakje maken. Je kunt het ijs dan langer dan 3 uur in de vriezer laten liggen, wat niet kan met een glazen pot. Let er wel op dat je het ijs 15-20 min. van tevoren uit de vriezer haalt, zodat je er bollen van kunt scheppen.
bereidingstipMaak voor een snelle versie het cranberry-mengsel volgens de aanwijzingen in stap 1 en roer dit door ca. 250 g AH Biologisch Vanille-ijs. Haal het ijs 15-20 min. van tevoren uit de vriezer zodat het zachter is en je het goed kunt mengen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cranberry-ijs met pecannoten

Cran-berry Christmas! Van dit zelfgemaakt cranberry-ijs met pecannoten wil je bolletjes blijven eten.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig