
Soezen met ijs en nougatine
Vul je soes met ijs in plaats van room en strooi er nougatine overheen voor een extra feestelijk kersttoetje.
Ingrediënten
6 porties
60 ml
halfvolle melk
40 ml
water
40 g
ongezouten roomboter
60 g
zelfrijzend bakmeel
1 mespunt
zout
2
middelgrote eieren
6 bollen
vanilleroomijs
6 el
nougatine in bakje
4 el
poedersuiker
Dit heb je nodig
spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm ondertussen voor het soezendeeg de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het meel en zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen. Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg 3-4 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan. Neem van het vuur en leg in een kom.
Laat het deeg 4-5 min. afkoelen, roer regelmatig met een spatel. Kluts de eieren en weeg 90 g ei (per 6 stuks) af. Meng het ei beetje voor beetje met een spatel (of keukenmachine met deeghaken) door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Schep in een spuitzak.
Spuit met de spuitzak 6 flinke soezen (per 6 personen) van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in 20-25 min. goudbruin en gaar. Doe de ovendeur tussendoor niet open. Laat de soezen 30 min. afkoelen. Snijd de soezen overlangs doormidden.
Schep 6 grote of 12 kleine bollen vanilleroomijs en verdeel deze over de onderkant van de soezen. Bestrooi met de nougatine. Dek af met de bovenkant van de soes. Bestrooi de bovenkant met de poedersuiker en serveer direct.
Soezen met ijs en nougatine
Vul je soes met ijs in plaats van room en strooi er nougatine overheen voor een extra feestelijk kersttoetje.

6 porties
315 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm ondertussen voor het soezendeeg de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het meel en zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen. Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg 3-4 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan. Neem van het vuur en leg in een kom.
Laat het deeg 4-5 min. afkoelen, roer regelmatig met een spatel. Kluts de eieren en weeg 90 g ei (per 6 stuks) af. Meng het ei beetje voor beetje met een spatel (of keukenmachine met deeghaken) door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Schep in een spuitzak.
Spuit met de spuitzak 6 flinke soezen (per 6 personen) van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in 20-25 min. goudbruin en gaar. Doe de ovendeur tussendoor niet open. Laat de soezen 30 min. afkoelen. Snijd de soezen overlangs doormidden.
Schep 6 grote of 12 kleine bollen vanilleroomijs en verdeel deze over de onderkant van de soezen. Bestrooi met de nougatine. Dek af met de bovenkant van de soes. Bestrooi de bovenkant met de poedersuiker en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)60 ml halfvolle melk
40 ml water
40 g ongezouten roomboter
60 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
2 middelgrote eieren
6 bollen vanilleroomijs
6 el nougatine in bakje
4 el poedersuiker
Dit heb je nodig
spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)
bakpapier