bewaar
Pizzarette pizza Napolitana
Pizzarette pizza Napolitana
bewaar

Pizzarette pizza Napolitana

Haal de pizzarette maar uit de kast: vanavond gaan we voor pizza Napolitana!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

12 porties

7 g

gedroogde gist

1 el

kristalsuiker

200 ml

lauwwarm water

350 g

bloem voor verse pasta

1 tl

zout

3 tl

milde olijfolie

125 g

mozzarella

5 g

verse oregano

150 g

pizzasaus

1 el

kappertjes

12

ansjovisfilets in olijfolie

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

  • vershoudfolie

  • uitsteekvorm (∅ 10 cm)

  • pizzarette

Haal de pizzarette maar uit de kast: vanavond gaan we voor pizza Napolitana!

Aan de slag

1

Los de gist en suiker op in 200 ml lauw water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en het zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met ⅓ van de olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het in volume is verdubbeld.

2

Snijd de mozzarella in 12 plakjes (per 12 stuks). Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd ze grof.

3

Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels van 10 cm. uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.

4

Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen. Voor een pizzarette Napolitana beleg je een pizzabodem achtereenvolgens met een dun laagje tomatensaus, een plakje mozzarella, wat kappertjes en een ansjovisfilet.

5

Bestrooi de minipizza’s met de oregano en bak ze op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Besprenkel met de rest van de olijfolie en serveer.

bereidingstipKneden met je handen kan ook. Meng de ingrediënten dan eerst met een houten lepel tot een samenhangend deeg en kneed het op een bloem bestoven werkblad ca. 10 min.

Pizzarette pizza Napolitana

Haal de pizzarette maar uit de kast: vanavond gaan we voor pizza Napolitana!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig