bewaar
Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt
Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt
bewaar

Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt

Druk, druk, druk? Laat de oven het werk doen bij deze zelfgemaakte enchilada's.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
pittig
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappelen

4 el

zonnebloemolie

1 tl

chilivlokken

3

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

250 g

half om half gehakt

6

volkoren tortillawraps

200 g

milde salsa

100 g

geraspte kaas 30+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Druk, druk, druk? Laat de oven het werk doen bij deze zelfgemaakte enchilada's.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie en bestrooi met de chilivlokken. Rooster ca. 15 min in de oven tot goudbruin en gaar. Haal uit de oven, maar laat 'm aan staan.

2

Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. rul. Schep de zoete aardappel van de bakplaat en meng met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bestrijk de ovenschaal met de rest van de olie. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de salsa erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. tot de kaas gesmolten is.

Volkorenenchilada's met tomaat en gehakt

Druk, druk, druk? Laat de oven het werk doen bij deze zelfgemaakte enchilada's.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig