bewaar
Bloemkoolrijst met garnalen en paprika
Bloemkoolrijst met garnalen en paprika
bewaar

Bloemkoolrijst met garnalen en paprika

Hè groentemonster, deze is voor jou! Met dit lekkere bloemkoolrijst-gerecht eet je maar liefst 485 gram groente per persoon.

20 min. bereiden
licht pittig
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 zak

paprikamix

500 g

trostomaten

3 tenen

knoflook

3 el

milde olijfolie

½ tl

chilivlokken

65 g

dubbel tomatenconcentraat

100 ml

water

450 g

diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen

200 g

groene olijven gevuld met ansjovis

800 g

koelverse bloemkoolrijst

Hè groentemonster, deze is voor jou! Met dit lekkere bloemkoolrijst-gerecht eet je maar liefst 485 gram groente per persoon.

Aan de slag

1

Snijd de rode uien in parten van 1 cm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzetten en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm. Snijd de tomaten in grove blokjes van 2 cm. Snijd ⅔ van de knoflook in plakjes.

2

Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout. Voeg de knoflookplakjes en chilivlokken toe en bak nog 1-2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe en roerbak nog 2 min. mee.

3

Schenk het water erbij en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Voeg na 5 min. de garnalen en olijven toe.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de laatste teen knoflook boven de garnalenstoof, schep om en zet het vuur uit. Serveer de bloemkoolrijst met de garnalenstoof.

Bloemkoolrijst met garnalen en paprika

Hè groentemonster, deze is voor jou! Met dit lekkere bloemkoolrijst-gerecht eet je maar liefst 485 gram groente per persoon.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig