bewaar
Gezonde tulband met cheesecakevulling
Gezonde tulband met cheesecakevulling
bewaar

Gezonde tulband met cheesecakevulling

Deze tulband met cheesecakevulling is minder zoet dan je gewend bent, maar nog steeds zó lekker.

20 min. bereiden
55 min. oventijd
1 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2

sinaasappels

4

witte scharreleieren

2

rijpe bananen

150 ml

zonnebloemolie

250 g

amandelmeel

200 g

volkoren tarwemeel

3 tl

bakpoeder

150 g

diepvries mangostukjes

200 g

roomkaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • tulbandvorm (ingevet en met bloem bestrooid)

Deze tulband met cheesecakevulling is minder zoet dan je gewend bent, maar nog steeds zó lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 sinaasappel uit. Splits de eieren, klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Doe de bananen met 1 tl sinaasappelrasp, 2 el -sap (per tulband), de eidooiers en olie in een grote kom en pureer alles glad met de staafmixer. Voeg het amandelmeel, volkorentarwemeel en de bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Spatel het eiwit er voorzichtig doorheen.

2

Pureer de mangostukjes tot een gladde puree en spatel er 80 g van het volkoren-meelbeslag (per tulband) en de helft van de roomkaas doorheen. Schep de helft van het volkorenmeelbeslag in de tulband. Strijk glad met de bolle kant van een lepel en maak in het midden een diepe inkeping. Verdeel het roomkaas-mangomengsel er zoveel mogelijk in het midden overheen (zo houd je de vulling zo goed mogelijk in het midden). Schep de rest van het beslag eroverheen en strijk glad.

3

Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.

4

Neem de tulband uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Haal daarna de cake voorzichtig uit de vorm en laat hem 30 min. verder afkoelen op een rooster. Roer ondertussen de rest van de roomkaas los met de rest van het sinaasappelrasp en 3 el sinaasappelsap (per tulband). Verdeel het roomkaas-sinaasappelmengsel over de bovenkant van de tulband.

Gezonde tulband met cheesecakevulling

Deze tulband met cheesecakevulling is minder zoet dan je gewend bent, maar nog steeds zó lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig