bewaar
Groene lasagne met tuinerwten, spinazie en mozzarella
Groene lasagne met tuinerwten, spinazie en mozzarella
bewaar

Groene lasagne met tuinerwten, spinazie en mozzarella

Lasagne, vega en met zo'n 300 g groente p.p. Groen(te) was nog nooit zo lekker.

45 min. bereiden
45 min. oventijd
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

preien

3 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

60 g

volkoren tarwemeel

600 ml

halfvolle melk

15 g

verse basilicum

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

2½ el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

300 g

diepvries tuinerwten

9

volkoren lasagne bladen

125 g

mozzarella

Lasagne, vega en met zo'n 300 g groente p.p. Groen(te) was nog nooit zo lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de preien. Halveer de prei in de lengte en spoel onder koud stromend water. Snijd 1 prei in dunne halve ringen en de rest in stukken van 4 cm. Snijd de tenen knoflook fijn.

2

Smelt in een steelpan de boter op middelhoog vuur. Fruit de fijngesneden prei 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Meng het tarwemeel erdoor en laat op laag vuur 3 min. al roerend garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Bewaar 1 takje basilicum ter garnering. Snijd de rest van de basilicumblaadjes in dunne reepjes en de steeltjes fijn. Roer het gesneden basilicum door de bechamelsaus en breng op smaak met ¾ van de Italiaanse kruiden, peper en zout.

3

Verhit ondertussen ⅘ van de olie in een hapjespan en bak op middelhoog vuur de rest van de prei 5 min. Voeg de spinazie en bevroren tuinerwten toe en bak nog 10 min. mee tot de spinazie is geslonken.

4

Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Bedek de bodem met een beetje bechamelsaus. Verdeel daarover ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het groentemengsel en ⅓ van de rest van de bechamelsaus. Herhaal nog 2 keer en eindig met een dun laagje bechamelsaus.

5

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Garneer met de rest van de Italiaanse kruiden. Bak in ca. 45 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Haal de lasagne uit de oven en garneer met de overgebleven basilicumblaadjes.

bewaartipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen. Bak de lasagne dan 45 min. en laat afkoelen.
bewaartipJe kunt ’m (eventueel verdeeld in porties) ook invriezen. Laat de lasagne eerst ontdooien en bak 45 min. in een voor - verwarmde oven van 180 °C.

Groene lasagne met tuinerwten, spinazie en mozzarella

Lasagne, vega en met zo'n 300 g groente p.p. Groen(te) was nog nooit zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig