bewaar
Gegrilde kipspiesjes met spruitjes en pijnboompitten
Gegrilde kipspiesjes met spruitjes en pijnboompitten
bewaar

Gegrilde kipspiesjes met spruitjes en pijnboompitten

Door de kipspiesjes te grillen krijgen ze extra smaak. Liever geen kip? Maak vega-spiesjes met halloumi, net zo lekker.

35 min. bereiden
30 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

citroen

5 el

milde olijfolie

350 g

kipdijfiletreepjes

500 g

spruitjes

1 kg

kruimige aardappel

150 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

40 g

pijnboompitten

15 g

platte peterselie

500 g

Juanita cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • satéprikkers of spiesen

  • pureestamper

  • grillpan

Door de kipspiesjes te grillen krijgen ze extra smaak. Liever geen kip? Maak vega-spiesjes met halloumi, net zo lekker.

Aan de slag

1

Pers de tenen knoflook uit. Rasp de gele schil van de citroen, halveer en pers de vrucht. Meng de knoflook met ⅕ van de olie, 2 tl citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen), zout en peper. Voeg de kipdijfiletreepjes toe aan het olie-citroenmengsel en meng goed. Dek af en zet 30 min. in de koelkast om te marineren. Haal de kipreepjes uit de marinade en rijg ze aan de spiesjes.

2

Halveer ondertussen de spruiten en meng met ⅕ van de olie. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan tot hij warm is, maar niet kookt. Giet de aardappelen af, bewaar een scheutje kookvocht en stamp ze met de warme melk en wat kookvocht met behulp van de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie 30 sec. in een kleine (steel)pan op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de pijnboompitten toe en bak ze 2 min. onder voortdurend roeren in de olie, tot ze goudbruin zijn. Neem van het vuur, voeg 1 el (per 4 personen) citroensap toe – pas op voor hete spetters – en laat 10 min. afkoelen. Hak de peterselie heel fijn en roer door de pijnboompitten.

4

Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de tomaatjes aan de tak 6-8 min. tot ze wat donkere plekjes krijgen. Gril in 2 delen de spruitjes 8 min. tot ze ook donkere plekjes krijgen. Schep steeds halverwege om. Gril de kipspiesjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Verdeel de aardappelpuree en de gegrilde spruiten over de borden. Leg op elk bord een takje gegrilde cherrytomaten en twee kipspiesjes, besprenkel het gerecht met de pijnboompittensalsa en serveer.

vegatipVervang de kip door 225 g (per 4 personen) halloumi. Snijd de kaas in plakken van 2 cm en gril 5-7 min. Volg verder het recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde kipspiesjes met spruitjes en pijnboompitten

Door de kipspiesjes te grillen krijgen ze extra smaak. Liever geen kip? Maak vega-spiesjes met halloumi, net zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig