bewaar
Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread
Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread
bewaar

Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread

Dit gerecht bestaat uit linzen, veel groente en heerlijke curry madras. Het flatbread maak je van volkorenmeel, allemaal gezonde ingrediënten!

50 min. bereiden
30 min. wachten
licht pittig
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

5 tenen

knoflook

400 g

winterpenen

500 g

vastkokende aardappelen

40 g

verse gember

15 g

verse koriander

4 el

milde olijfolie

1 tl

gemalen koriander (ketoembar)

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

200 g

rode linzen

400 g

gepelde tomaten in blik

450 ml

heet water

200 g

volkorentarwemeel

1½ tl

bakpoeder

125 ml

water

Dit heb je nodig

  • deegroller

Dit gerecht bestaat uit linzen, veel groente en heerlijke curry madras. Het flatbread maak je van volkorenmeel, allemaal gezonde ingrediënten!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn.

2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui in 8 min. glazig. Voeg de fijngesneden knoflook, gember, de gemalen koriander en de curry madras toe en bak 2 min. mee.

3

Spoel de linzen onder koud stromend water. Schep de tomaten uit het blik en snijd grof. Voeg de linzen, tomaten en het sap uit het blik, de koriandersteeltjes, aardappelen en het hete water toe aan het uimengsel. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur lager en kook in 30 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 15 min. de winterpeen toe en schep om.

4

Meng ondertussen het meel en de bakpoeder in een kom. Meng met een garde het koude water en de rest van de olie in een aparte kom. Rasp de rest van de knoflook erboven. Giet het olijfoliemengsel in delen bij het meel, al roerend met een spatel. Zodra het deeg stug begint aan te voelen, kneed je er kort met de hand een bal van. Voeg1 tl water toe als het deeg te kruimelig is of 1 el meel als het te kleverig is. Leg het in een kom, dek af met een theedoek en laat 10 min. rusten op een warme plek.

5

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol er ballen van. Rol ze met de deegroller uit tot ovale lappen van een 1⁄2 cm dik op een met meel bestoven werkblad. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de flatbreads 6-8 min. tot ze gaar zijn en donkere belletjes krijgen. Keer halverwege. Haal ondertussen de deksel van de hapjespan en laat de curry nog 6 min. koken.

6

Schep de curry in 4 diepe kommen en verdeel de korianderblaadjes erover. Serveer met de flatbreads.

Curry van aardappel en wortel met volkoren flatbread

Dit gerecht bestaat uit linzen, veel groente en heerlijke curry madras. Het flatbread maak je van volkorenmeel, allemaal gezonde ingrediënten!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig