bewaar
Vegan bonenstoof met volkorenwraps
Vegan bonenstoof met volkorenwraps
bewaar

Vegan bonenstoof met volkorenwraps

Vegan stoof bomvol smaak én ook nog eens gezond.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode paprika's

4

tenen knoflook

2

rode uien

1

rode peper

75 g

ongebrande amandelen

400 g

gepelde tomaten in blik

2 el

milde olijfolie

400 g

limabonen in blik

4 takjes

verse tijm

180 g

tofu rulstukjes naturel

3 tl

gemalen komijn

1 tl

gerookte paprikapoeder

2 el

milde olijfolie

400 g

spinazie

4

volkoren tortillawraps

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Vegan stoof bomvol smaak én ook nog eens gezond.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika’s 25-30 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom.

2

Snijd ondertussen de tenen knoflook. Snijd de helft van de rode ui grof en de rest in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder het zwartgeblakerde vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

3

Hou 1 el (per 4 personen) amandelen apart. Doe de paprika’s, rode peper, gepelde tomaten, de helft van de knoflook, de helft van de olie en de rest van de amandelen in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een saus.

4

Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

5

Verhit de rest van de olie in een braadpan. Voeg de rulstukjes, grof gesneden ui, limabonen, komijn- en gerookte paprikapoeder toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de rest van de knoflook, de paprikasaus, tijm en spinazie in delen toe en laat 15 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de achtergehouden amandelen grof. Schep de bonenstoof in 4 diepe borden. Garneer met de gehakte amandelen en halve uiringen. Serveer de stoof met de wraps ernaast.

bewaartipMaak met de overgebleven tortilla’s de volgende dag gezonde quesadilla’s. Beleg ze met geraspte 30+ kaas, bestrooi met oregano en vouw dubbel. Bak de opgevouwen tortilla’s 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Lekker met plakjes tomaat.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan bonenstoof met volkorenwraps

Vegan stoof bomvol smaak én ook nog eens gezond.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig