bewaar
Traybake met aardapppel, champignons, cherrytomaten & basilicumolie
Traybake met aardapppel, champignons, cherrytomaten & basilicumolie
bewaar

Traybake met aardapppel, champignons, cherrytomaten & basilicumolie

De basilicumolie geeft deze gezonde traybake een verrassende twist.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

3

rode uien

4 el

milde olijfolie

400 g

champignons

250 g

cherrytomaten

50 g

ongebrande walnoten

15 g

verse basilicum

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

De basilicumolie geeft deze gezonde traybake een verrassende twist.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd de helften in lange parten van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Meng de aardappel en ui met de helft van de olie en bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en halveer de cherrytomaten. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de champignons en tomaten door de aardappel en ui. Zet terug en bak nog 20 min.

3

Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Doe de basilicumblaadjes met de teen gepelde knoflook, de rest van de olie, het water en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot basilicumolie.

4

Neem de bakplaat uit de oven, besprenkel met de basilicumolie en bestrooi met de walnoten. Breng op smaak met peper en zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met aardapppel, champignons, cherrytomaten & basilicumolie

De basilicumolie geeft deze gezonde traybake een verrassende twist.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig