bewaar
Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar
Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar
bewaar

Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar

Wat deze gezonde stamppot zo lekker maakt? De romige cottagecheese!

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zoete aardappelen

1 kg

iets kruimige aardappel

500 g

spruiten

2 el

milde olijfolie

½ tl

knoflookpoeder

4

rundertartaartjes

200 g

cottagecheese

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • pureestamper

Wat deze gezonde stamppot zo lekker maakt? De romige cottagecheese!

Aan de slag

1

Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer ze. Voeg de laatste 7 min. toe aan de aardappelen.

2

Meng ondertussen de olie met de knoflookpoeder. Verhit de grillpan. Bestrijk de tartaartjes met de knoflookolie en gril ze 12 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.

3

Giet de aardappelen en spruiten af. Voeg de cottage cheese toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en tartaar over de borden.

vegatipIn plaats van tartaar kun je ook een zachtgekookt ei gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar

Wat deze gezonde stamppot zo lekker maakt? De romige cottagecheese!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig