bewaar
Ovenpannenkoek met fruit en skyr
Ovenpannenkoek met fruit en skyr
bewaar

Ovenpannenkoek met fruit en skyr

Pannenkoek uit de oven? Zeker! Je hebt dan namelijk in 1 keer een pannenkoek voor meerdere personen.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

volkoren tarwemeel

2 tl

bakpoeder

2

rijpe bananen

450 g

Skyr (yoghurt, Arla)

3

witte scharreleieren

1

Elstar appel

½ el

gemalen kaneel

50 g

diepvries doosje met zomerfruit

Dit heb je nodig

  • zeef

  • bakpapier

  • sateprikker

  • staafmixer

Pannenkoek uit de oven? Zeker! Je hebt dan namelijk in 1 keer een pannenkoek voor meerdere personen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef boven een grote mengkom het tarwemeel met de bakpoeder en een snufje zout. Prak met een vork de bananen tot moes en voeg samen met de 250 g skyr (per 4 personen) en de eieren toe aan het meel. Roer met een garde tot een glad beslag.

2

Verdeel het beslag gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de appel grof en verdeel erover. Bestrooi met de kaneel en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven net gaar. Controleer de gaarheid door de satéprikker erin te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de koek gaar.

3

Doe ondertussen het zomerfruit in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot fruitpuree. Verdeel de rest van de skyr over een kom. Schep de fruitpuree erover en maak met een lepel een mooie ‘swirl’.

4

Neem de bakplaat uit de oven. Snijd de koek in 4 stukken en halveer elk stuk diagonaal. Serveer met de skyr met fruitpuree.

variatietipDeze bananenkoek is ook lekker met peer in plaats van appel.

Ovenpannenkoek met fruit en skyr

Pannenkoek uit de oven? Zeker! Je hebt dan namelijk in 1 keer een pannenkoek voor meerdere personen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig