bewaar
Yazzara
Yazzara
bewaar

Yazzara

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

10 min. bereiden
30 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

winterpenen

2 el

milde olijfolie

25 g

verse gemberwortel

2 tenen

knoflook

1

citroen

40 g

pijnboompitten

1 tl

gemalen komijn

1 tl

paprikapoeder

½ tl

gemalen kaneel

1 el

honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd ze in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster 30 min. in het midden van de oven.

2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Rasp ook de knoflook fijn. Pers de citroen uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 4 min. Schep uit de pan en laat afkoelen.

3

Doe de geroosterde peen met de helft van de pijnboompitten, gember, knoflook, gedroogde kruiden, 1 el citroensap (per 4 personen) en honing in de kom van de keukenmachine. Pulseer een aantal keer tot de peen fijn is, maar de dip nog wel wat textuur heeft.

4

Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten.

combinatietipLekker met (Marokkaans) brood

Yazzara

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig