bewaar
Yazzara
Yazzara
bewaar

Yazzara

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

10 min. bereiden
30 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

winterpenen

2 el

milde olijfolie

25 g

verse gemberwortel

2 tenen

knoflook

1

citroen

40 g

pijnboompitten

1 tl

gemalen komijn

1 tl

paprikapoeder

½ tl

gemalen kaneel

1 el

honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd ze in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster 30 min. in het midden van de oven.

2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Rasp ook de knoflook fijn. Pers de citroen uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 4 min. Schep uit de pan en laat afkoelen.

3

Doe de geroosterde peen met de helft van de pijnboompitten, gember, knoflook, gedroogde kruiden, 1 el citroensap (per 4 personen) en honing in de kom van de keukenmachine. Pulseer een aantal keer tot de peen fijn is, maar de dip nog wel wat textuur heeft.

4

Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten.

combinatietipLekker met (Marokkaans) brood

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Yazzara

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig