bewaar
Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade
Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade
bewaar

Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade

Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

3 el

rijstazijn

1 tl

kristalsuiker

20 g

verse gemberwortel

2 tenen

knoflook

2

aubergines

4 el

milde olijfolie

2 el

sojasaus

1 el

agavesiroop

300 g

winterpenen

3

bosuien

Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met ⅓ van de rijstazijn en de suiker.

2

Schil ondertussen de gember en rasp samen met de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ca. 1 cm dik en doe alles in een grote kom. Voeg ¾ van de olie, de sojasaus, agavesiroop en peper toe en meng erdoor.

3

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar, keer halverwege.

4

Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de peen met de bosui en de rest van de rijstazijn tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Serveer de rijst in een diepe kom en verdeel daar de wortelsalade en aubergine over.

combinatietipLekker met sriracha.
variatietipDeze bowl is ook lekker met 400 g kipfiletreepjes 15 min. gemarineerd in een mengsel van 4 el sojasaus, 1 ½ el honing, 1 tl sriracha en 1 fijngesneden teen knoflook. Gril of bak de kip in 4-5 min. gaar.

Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade

Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig