bewaar
Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto (advertorial)
Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto (advertorial)
bewaar

Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto (advertorial)

Maak je paprika-tomatensoep af met knapperige knoflookcroutons en geitenkaaspesto. Soeperlekker!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

robuust afbak spelt stokbrood

2 tenen

knoflook

7 el

milde olijfolie

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

1.2 kg

Bonduelle diepvries groenten voor soep tomaat en paprika

1½

groentebouillontablet

40 g

oude geitenkaas 50+

1

citroen

30 g

verse basilicum

30 g

geroosterde pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hakmolen

Maak je paprika-tomatensoep af met knapperige knoflookcroutons en geitenkaaspesto. Soeperlekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het brood in stukken van 1 ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en meng de helft met 3 el olie (per 4 personen) en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper.

2

Meng de knoflookolie met het brood en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.

3

Bereid ondertussen de groenten voor soep met de bouillonblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum, hou een paar blaadjes achter ter garnering.

5

Maal de pijnboompitten, kaas, basilicumblaadjes, 1-2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl rasp (per 4 personen) en de rest van de knoflook en van de olie in de hakmolen van de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de soep over kommen en verdeel een deel van de croutons erover. Besprenkel met wat pesto. Serveer de rest van de croutons samen met de rest van de pesto erbij.

combinatietipLekker met chilivlokken.

Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto (advertorial)

Maak je paprika-tomatensoep af met knapperige knoflookcroutons en geitenkaaspesto. Soeperlekker!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig