bewaar
Rode-linzensoep met paprika-muntolie
Rode-linzensoep met paprika-muntolie
bewaar

Rode-linzensoep met paprika-muntolie

Linzensoep? Die maak je voortaan af met paprika-muntolie!

40 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

200 g

winterpenen

200 g

iets kruimige aardappelen

1

rode paprika

4 el

milde olijfolie

200 g

gedroogde rode linzen

1.2 l

water

4 tl

paprikapoeder

2 tl

gedroogde munt

½

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Linzensoep? Die maak je voortaan af met paprika-muntolie!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de winterpeen en de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de gesneden peen, aardappel en paprika toe.

3

Doe de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

4

Voeg de linzen toe. Voeg het water toe en breng aan de kook.

5

Laat de soep circa 25 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper, de helft van de paprikapoeder en eventueel zout.

6

Verwarm ondertussen in een steelpan de rest van de olijfolie met de rest van de paprikapoeder en de munt op heel laag vuur 3 minuten tot alle smaken goed zijn ingetrokken. Het mag niet aanbranden.

7

Pers de halve citroen uit. Pureer de soep met de staafmixer en schep in diepe kommen. Besprenkel met de warme paprika-muntolie en het citroensap en bestrooi met wat zwarte peper.

combinatietipLekker met warm brood.

Rode-linzensoep met paprika-muntolie

Linzensoep? Die maak je voortaan af met paprika-muntolie!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig