bewaar
Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet
Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet
bewaar

Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet

Van het veldboon tot burger: met een sappige veldbonenburger is een fijne plantaardige burger die in je in een handomdraai op tafel zet.

10 min. bereiden
16 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

ovenfriet zoete aardappel

4

AH Biologisch robuust pompoen broodjes

1

grote rode ui

3 el

wittewijnazijn

600 g

verse sperziebonen

5 el

milde olijfolie

4

veldbonen burgers

1½

rodewijnazijn

1 el

grove mosterd

30 g

vegan mayonaise

4 el

zoetzure augurkenplakjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Van het veldboon tot burger: met een sappige veldbonenburger is een fijne plantaardige burger die in je in een handomdraai op tafel zet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de friet net boven het midden van de oven in ca. 16 min. gaar en knapperig. Schep halverwege om. Leg ondertussen de broodjes op een rooster en bak ze in het midden van de oven in 6-8 min. gaar. Laat afkoelen tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Giet de wittewijnazijn erover en zet opzij tot gebruik. Kook de sperziebonen in een laagje water in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de veldbonenburgers in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.

3

Klop ondertussen de rest van de olie, de rodewijnazijn en de mosterd met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sperziebonen door de dressing.

4

Halveer de broodjes in de breedte. Besmeer de onderste helften van de broodjes licht met de vegan mayo. Leg een veldbonenburger op de broodjes. Laat de ui uitlekken en leg op elke burger een paar ringen rode ui. Verdeel de plakjes augurk over de burgers. Leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer de burgers met de zoete-aardappelfriet, sperziebonen en de rest van de vegan mayo.

Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet

Van het veldboon tot burger: met een sappige veldbonenburger is een fijne plantaardige burger die in je in een handomdraai op tafel zet.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig