bewaar
Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade
Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade
bewaar

Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade

Een lust voor het oog, dit kleurrijke broodkunstwerk. Zo mooi was een 'pizzabroodje' nog nooit.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

440 g

mozzarella

8

trostomaten

4

Italiaanse bollen

90 g

verse groene pesto

85 g

rucola

1 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een lust voor het oog, dit kleurrijke broodkunstwerk. Zo mooi was een 'pizzabroodje' nog nooit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken van 1 cm. Halveer de plakken. Snijd ¼ van de tomaten in plakken van 1 cm met het broodmes. Halveer de plakken. Snijd de rest van de tomaten in blokjes van 2 cm.

2

Snijd de Italiaanse bollen aan de bovenkant om de 2 cm diagonaal in met het broodmes, maar niet helemaal door. Besmeer de inkepingen met een ½ el groene pesto per bol. Schuif er per inkeping een ½ plakje mozzarella en een ½ plakje tomaat in. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 6-8 min. in het midden van de oven gaar en knapperig.

3

Roer ondertussen de rest van de pesto los met het water. Meng de rucola met de blokjes tomaat en de pestodressing.

4

Proef en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade

Een lust voor het oog, dit kleurrijke broodkunstwerk. Zo mooi was een 'pizzabroodje' nog nooit.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig