bewaar
Aubergine uit de oven met kruidige rulstukjes en aardappelpartjes
Aubergine uit de oven met kruidige rulstukjes en aardappelpartjes
bewaar

Aubergine uit de oven met kruidige rulstukjes en aardappelpartjes

Aubergine in de vorm van een waaier: zo lekker, zo simpel en zo mooi geserveerd. En: helemaal vegan!

20 min. bereiden
1 uur oventijd
30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

aubergines

7 el

olijfolie mild

1 kg

aardappelpartjes

200 g

Vegan rulstukjes

2 el

Souq kruidenmix Marokkaanse gehaktballetjes

3 el

Mutti le verdurine in tube

100 ml

water

1 teen

knoflook

2 tl

sumak

300 g

plantaardige variatie op yoghurt naturel

7.5 g

platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

  • bakkwast

Aubergine in de vorm van een waaier: zo lekker, zo simpel en zo mooi geserveerd. En: helemaal vegan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak de auberginewaaier: laat de steel zitten en leg de aubergines liggend op een snijplank. Snijd met het universeel mes 1 cm vanaf de steel en telkens 1 cm van elkaar vandaan horizontaal in. Meng 4 el olijfolie (per 4 personen) met peper en eventueel zout en besmeer met de bakkwast de plakken aubergine. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Verdeel de aardappelpartjes eromheen en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar. Neem de bakplaat na 30 min. uit de oven en druk met een spatel de aubergines aan en spreid ze zo tot een waaier. Zet terug in de oven.

3

Verhit 10 min. voor het serverende rest van de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes en de gehaktbalkruiden 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de verdurine en het water toe en bak nog 3 min. mee.

4

Maak ondertussen de yoghurtsaus. Rasp de teen knoflook en meng samen met ¾ van de sumak door de variatie op yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie grof.

5

Neem de aubergine en aardappelen uit de oven. Verdeel de yoghurt over serveerborden en spreid een beetje uit. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de yoghurt, laat 3 cm van de randen vrij (en hou een kleine lepel van het rulgehakt achter). Verdeel de auberginewaaiers over het gehakt, zorg ervoor dat je de randen van de yoghurtsaus blijft zien. Verdeel de achtergehouden rulstukjes over de auberginewaaiers, bestrooi met de rest van de sumak en de peterselie. Serveer de aardappelpartjes erbij.

algemeenSumak is heerlijk door salades, bijvoorbeeld door de rodekoolsalade
algemeenWil je liever vlees eten? Vervang de rulstukjes dan door 300 g rundergehakt.

Aubergine uit de oven met kruidige rulstukjes en aardappelpartjes

Aubergine in de vorm van een waaier: zo lekker, zo simpel en zo mooi geserveerd. En: helemaal vegan!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig