bewaar
Quinoabowl met pindakaas en gepureerde blauwe bessen
Quinoabowl met pindakaas en gepureerde blauwe bessen
bewaar

Quinoabowl met pindakaas en gepureerde blauwe bessen

Door de quinoa te koken in sojadrink en kaneel is het perfect voor dit zoete en gezonde ontbijtje!

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries blauwe bessen

200 g

3-kleurenquinoa

600 ml

sojadrink

½ tl

gemalen kaneel

1

citroen

10 g

verse munt

30 g

ongezouten pinda's

40 g

100% pindakaas met stukjes pinda's

100 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • glaasjes of potjes (6 cm)

Door de quinoa te koken in sojadrink en kaneel is het perfect voor dit zoete en gezonde ontbijtje!

Aan de slag

1

Laat de bevroren bessen ontdooien. Kook de quinoa met de sojadrink en kaneel in een steelpan met dikke bodem in 13 min. gaar.

2

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de ontdooide blauwe bessen in de hoge kom van de staafmixer en pureer met het citroensap en -rasp tot een grove saus.

3

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Hak de pinda’s fijn. Roer de bessenpuree en de helft van de munt door de quinoa en verdeel over de potjes. Verdeel de pindakaas erover en garneer met verse blauwe bessen, de rest van de munt en de pinda’s.

Quinoabowl met pindakaas en gepureerde blauwe bessen

Door de quinoa te koken in sojadrink en kaneel is het perfect voor dit zoete en gezonde ontbijtje!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig