
Gezonde koekjes met dadels, tahin en sesamzaad
Deze kruidige koekjes met kardemom, dadels en tahin zijn superlekker én gezond!
Ingrediënten
10 porties
100 g
dadels zonder pit
1
middelgroot ei
50 g
Bio Today witte tahin
25 g
milde olijfolie
6
kardemompeulen
50 g
volkoren tarwemeel
50 g
amandelmeel
1 el
bakpoeder
20 g
sesamzaad
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
vijzel
bakpapier
Aan de slag
Laat de dadels 15 min. weken in warm water, giet af en laat uitlekken. Doe met het ei, de tahin en olie in de hoger beker van de staafmixer en pureer tot een smeuïge puree.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de kardemompeulen in de vijzel en breek ze een beetje open om de zaadjes eruit te halen. Haal de schilletjes uit de vijzel en maal de zaadjes fijn.
Meng het volkorenmeel, amandelmeel, de bakpoeder, kardemom en de helft van het sesamzaad in een kom en roer het dadelmengsel erdoor tot een deeg.
Rol met natte handen 10 balletjes (per 10 stuks) van het deeg en druk deze een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met de bolle kant van een vork kruislings een ruitjespatroon.
Bestrooi met de rest van het sesamzaad en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. lichtbruin. Laat iets afkoelen.
Gezonde koekjes met dadels, tahin en sesamzaad
Deze kruidige koekjes met kardemom, dadels en tahin zijn superlekker én gezond!

10 porties
15 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Laat de dadels 15 min. weken in warm water, giet af en laat uitlekken. Doe met het ei, de tahin en olie in de hoger beker van de staafmixer en pureer tot een smeuïge puree.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de kardemompeulen in de vijzel en breek ze een beetje open om de zaadjes eruit te halen. Haal de schilletjes uit de vijzel en maal de zaadjes fijn.
Meng het volkorenmeel, amandelmeel, de bakpoeder, kardemom en de helft van het sesamzaad in een kom en roer het dadelmengsel erdoor tot een deeg.
Rol met natte handen 10 balletjes (per 10 stuks) van het deeg en druk deze een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met de bolle kant van een vork kruislings een ruitjespatroon.
Bestrooi met de rest van het sesamzaad en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. lichtbruin. Laat iets afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)100 g dadels zonder pit
1 middelgroot ei
50 g Bio Today witte tahin
25 g milde olijfolie
6 kardemompeulen
50 g volkoren tarwemeel
50 g amandelmeel
1 el bakpoeder
20 g sesamzaad
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
vijzel
bakpapier