bewaar
Bloemkoolsteak met linzen, pompoenpuree en peterselie-notenolie
Bloemkoolsteak met linzen, pompoenpuree en peterselie-notenolie
bewaar

Bloemkoolsteak met linzen, pompoenpuree en peterselie-notenolie

Deze bloemkoolsteak is hartstikke lekker, gezond én vegan. Steak die maar in je zak!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 g

verse peterselie

4 el

milde olijfolie

1

bloemkool

800 g

iets kruimige aardappelen

400 g

koelverse flespompoen stukjes

5 g

verse tijm

200 g

linzen in blik

95 g

gepelde ongezouten pistachenoten

1

citroen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

Deze bloemkoolsteak is hartstikke lekker, gezond én vegan. Steak die maar in je zak!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peterselie fijn en meng met de olie en peper.

2

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte 4 plakken van ca. 2 cm dik.

3

Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk rondom met de helft van de peterselie-olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

4

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes van 2 cm. Kook met de pompoenblokjes in 20 min. in een ruime pan gaar. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.

5

Giet de aardappel en pompoen af, vang een kopje kookvocht op en stamp samen met de tijm met de pureestamper tot een smeuïge, gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper.

6

Doe ondertussen de linzen in een zeef, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Doe in een ovenschaal en bak de laatste 10 min. mee in de oven op een rooster onder de bloemkoolsteaks.

7

Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft uit en snijd de rest in partjes. Meng het citroenrasp, -sap en de pistachenoten met de rest van de peterselie-olie.

8

Verdeel de pompoenpuree over de borden. Leg de bloemkoolsteaks deels op de puree en serveer de linzen erbij. Besprenkel met de pistacheolie en serveer met een partje citroen.

bereidingstipGebruik de overgebleven bloemkool om bloemkoolrijst te maken. Zie het recept op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193922/bloemkoolrijst

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolsteak met linzen, pompoenpuree en peterselie-notenolie

Deze bloemkoolsteak is hartstikke lekker, gezond én vegan. Steak die maar in je zak!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig