bewaar
Gezonde mini taartjes met amandel en frambozencreme
Gezonde mini taartjes met amandel en frambozencreme
bewaar

Gezonde mini taartjes met amandel en frambozencreme

Van deze gezonde mini-taartjes met amandel en framboos eet je er gerust twee!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
20 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

dadels zonder pit

150 ml

kokend water

165 g

amandelmeel

40 ml

milde olijfolie

1

middelgroot ei

1 tl

bakpoeder

1

vanillestokje

250 g

verse frambozen

50 ml

water

3 g

agaragar

50 g

zuivelspread naturel

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • mini-quichevormpjes (Ø 12 cm)

  • vershoudfolie

Van deze gezonde mini-taartjes met amandel en framboos eet je er gerust twee!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat ⅓ van de dadels 5 min. weken in het kokend water. Doe de geweekte dadels en 1 el van het vocht (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot smeuïg. Meng met 30 g amandelmeel (per 4 personen) tot een spijs.

2

Vet de quichevormpjes in met 1 el olie (per 4 personen). Doe de rest van de dadels, het ei en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot alles gemengd is.

3

Houd 5 g amandelmeel apart en meng de rest met het bakpoeder in een kom. Voeg de gepureerde dadelmix toe en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg met vochtige handen over de bodem en randen van de quichevormpjes. Bak de bodems in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

4

Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer ⅖ van de frambozen met het water en de agar agar in de hoge beker van de staafmixer.

5

Doe het frambozenmengsel in een kleine steelpan en breng al roerend met een garde aan de kook. Blijf goed roeren en laat 30 sec. koken. Zet het vuur uit. Voeg het vanillemerg en de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer door tot een crème.

6

Verdeel de amandelspijs over de taartbodems, maar laat de randen vrij. Verdeel de frambozencrème erover en laat afgedekt met vershoudfolie 15 min. opstijven in de koelkast.

7

Verdeel de rest van de frambozen met de open kant naar beneden over de frambozencrème en bestrooi met het achtergehouden amandelmeel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezonde mini taartjes met amandel en frambozencreme

Van deze gezonde mini-taartjes met amandel en framboos eet je er gerust twee!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig