bewaar
Breakfastmuffin met ei
Breakfastmuffin met ei
bewaar

Breakfastmuffin met ei

Of je het nu een hartige muffin, een ontbijtmuffin of een breakfastmuffin noemt, deze muffin met ei is het perfecte paasontbijtje!

15 min. bereiden
16 min. oventijd
15 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

6 personen

9

middelgrote eieren

25 g

verse bieslook

75 ml

zonnebloemolie

125 g

crème fraîche

200 g

bloem

½ tl

baksoda

½ tl

zout

½

bakpoeder

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • muffinvorm (6 holtes, ingevet)

Of je het nu een hartige muffin, een ontbijtmuffin of een breakfastmuffin noemt, deze muffin met ei is het perfecte paasontbijtje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een kleine pan met water aan de kook en kook ⅔ van de eieren 5 min. in kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze.

2

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop in een grote kom met een garde de rest van de eieren met de olie en crème fraîche tot een egaal mengsel.

3

Zeef de bloem, de baksoda, bakpoeder en het zout boven de kom en spatel door het eimengsel. Schep de bieslook en ¾ van de kaas erdoor.

4

Haal de eieren voorzichtig door een beetje bloem. Schep een laagje van ca. 2 cm van het ei-bloemmengsel in de muffinvorm.

5

Zet in elke holte een ei rechtop. Schep de rest van het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas.

6

Bak 14-18 min. in het midden van de oven tot gaar en goudbruin. Laat 15 min. afkoelen voor het serveren.

Breakfastmuffin met ei

Instructievideo - 00:52 min.

Breakfastmuffin met ei

Of je het nu een hartige muffin, een ontbijtmuffin of een breakfastmuffin noemt, deze muffin met ei is het perfecte paasontbijtje!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig