bewaar
Rocky road met paaseitjes
Rocky road met paaseitjes
bewaar

Rocky road met paaseitjes

On the road voor deze rocky road met paaseitjes!

15 min. bereiden
2 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

20 porties

250 g

chocolade extra puur 70%

100 g

ongezouten roomboter

2 el

ahornsiroop

¼ tl

zout

125 g

AH Excellent Roomboter kuikentjes

100 g

witte paaseieren

50 g

marshmallows

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

On the road voor deze rocky road met paaseitjes!

Aan de slag

1

Breng een pan met een laagje water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom, samen met de boter en de ahornsiroop. Zet op de pan met water, zorg dat de kom het water niet raakt, en laat de chocolade onder af en toe roeren voor ¾ smelten (au bain-marie).

2

Haal de kom van de pan. Roer het zout erdoor en laat de chocolade van het vuur verder smelten.

3

Breek ondertussen de koekjes in stukjes van ca. 2 cm. Halveer de paaseitjes in de lengte. Snijd de marshmallows in stukjes van ca. 2 cm.

4

Bekleed de ovenschaal met een strook bakpapier, zorg daarbij dat de randen wat overhangen. Meng (per rocky road) ¾ van de paaskoekjes, paaseitjes en marshmallows door de gesmolten chocolade en giet het in de vorm. Strijk de bovenkant glad.

5

Bestrooi de bovenkant van de rocky road met de rest van de koekjes, paaseitjes en marshmallows. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

6

Snijd de rocky road in 20 stukjes.

variatietipGeen paaskoekjes en witte paaseitjes? Dit recept is perfect om dingen op te maken. Vervang door andere koekjes of andere soorten paaseitjes. Volg verder het recept.

Rocky road met paaseitjes

Instructievideo - 00:58 min.

Rocky road met paaseitjes

On the road voor deze rocky road met paaseitjes!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig